Haxballový sraz 12.7. 2014, Brno

15.07.2014 17:21

 

 

Zas je tu léto a jak všichni víme, k létu už neodmyslitelně patří i haxballový sraz v Brně.

Opět byl součástí programu i oblíbený fotbálek, ale jelikož se některým mimobrněnským účastníkům naskytla příležitost přenocovat ve městě pod Špilberkem, následovala po kopání s mičudou i hospoda v hojnějším počtu, než bývalo zvykem a poté ještě clubbing a můžu vám říct, že v moravské metropoli bylo veselo. Ale hezky popořadě…

Sraz byl stejně jako minule před KFC. Kdo tam byl první, to vám nepovím, protože jsem spolu s Bonym ctil zásadu „kdo to má nejblíž, dojde nejpozději“.

V KáeFCéčku se Párek rozhodl natočit videorozhovor se čtyřmi hosty: Daisukem, Cabou, Popopem a Poraonem. Jak se mu to vedlo, na to se zde můžete podívat.
 

Na hřišti kousek od legendárního stadionu za Lužánkami jsme se nakonec sešli v počtu 20 účastníků, čímž se dorovnal rekord jednoho z předchozích srazů. Z této dvacítky byli 2 gólmani a 18 hráčů do pole. Rozdělili jsme se tedy na 3 týmy po šesti, přičemž brankáři (Bonaparte a Párek) zůstávali v brankách bez ohledu na týmy. Co za hráče přesně přijelo a jak fotbálek probíhal, to vám spíše prozradí video a fotky. Jednu jistotu vám ale řeknu. Když je na hřišti Sham, tak padají branky... doslova. Však mrkněte na video (made by Párek).

Gólmani opět předváděli skvělé zákroky, přičemž některé Bonyho robinzonády zaváněly angažováním v nějakém prvoligovém klubu. Nejlepší střelec byl xPajas (4 nebo 5 gólů). Titul nejlepší hráč v poli bych přisoudil Slobodovi, a to i přes to (nebo právě proto), že cestou ze Skalice toho docela dost popil. Překvapení fotbálku byl Shamway, který po nepodařeném úvodu vstřelil 3 branky, z nichž dvě byly luxusní. Shamway se dále stává i rekordmanem v počtu kilometrů, které haxballista cestou na sraz urazil, mapy.cz vyčíslují vzdálenost Brno-Košice na 470 km. Nejstarším účastníkem byl admin 3v3 Míša1985 (28 let). Nejmladším Popopo (10 let). Ne kecám, Popovi je nějakých 14.

 

 

Fotbálek se vydařil, troufnu si říct, že asi nejvíce ze všech dosavadních srazů. Počasí nám nakonec přálo – nebyl ani déšť, ale ani pařák, a přesto že ke konci už s ubývajícími silami ubývalo i hráčů, kteří by se vraceli a chvilkami to přestávalo mít úroveň, i tak ho musím hodnotit jedině kladně. Pár haxballistů se v tuto chvíli od nás bohužel odpojilo, ale zpětně jim děkuji, že vůbec dorazili a snad přijedou zas.

Po fotbale jsme se přesunuli do podniku s názvem Bogota. V této hospodě nebyla televize (vysílal se právě zápas o 3. místo na MS), nevařili a protivná číšnice odmítla nalít Cabovi, takže jsme vyslali obětavého zvěda killera, aby zaběhl do jiného lokálu, co byl poblíž a zjistil, jak to tam vypadá. Killer nás potěšil zprávou, že tam vaří, jsou tam velké obrazovky a spousta místa, takže jsme se přesunuli k Mamutovi, kde to i přes ne-příliš dobré a celkem drahé pivo, které jste si čepovali sami, bylo fajn. Zatímco Sloboda lil do sebe rumy, 666 vodku a zbytek jedl Shamwayovo jídlo a sledoval fotbal, lama.sk se bavil tím, že kdykoliv umýval skleničku, nahodil vodou půlku lidí kolem sebe. Killer se při jedné takovéto „sprše“ tak leknul, že sebou trhnul a vyhodil si rameno. Naštěstí si ho pak zvládl sám nějak nahodit zpátky.

 666 se Slobodou na klíně 

Pokud je vám míň než 18, nebo víc jak 30, nebo jste žena, případně moralista, doporučuji právě přestat číst a pouštět si videa.

Já vás varoval…

V návaznosti na Párkův videorozhovor udělal tentokrát s Cabou rozhovor Sloboda. Oba už byli malinko v náladě.

Po hospodě se od nás odpojila omladina, nespící v Brně a bábovky (maf) a vyrazili jsme napříč centrem do Caribicu. 666 si našel nového kamaráda, nějaký starší obtloustlý, krátkovlasý a nepříliš sympatický borec, kterého doslova táhnul s námi, dokud se nezkácel u nějakých dveří a nezůstal tam ležet. V tuto chvíli jsme šli Já, Bony, Shamway, xPajas, Caba, killer, Sloboda, 666 a lama.sk, přičemž Sloboda měl chuť balit každou babu, která šla okolo, 666 byl v náladě pobít se a Caba se motal po dvou pivech, co vypil. Ještě jsme se museli vyfotit u čuráka na Svoboďáku (rozuměj brněnského orloje na Náměstí svobody) a hurá ke klubu.

Bohužel u Caru, místní mekky metrosexuálů, nenapadlo kluky nic jiné, než se zeptat, jestli se skutečně pouští dovnitř až od 18 let, což v překladu pro vyhazovače znamená „minimálně jeden z nás není plnoletý“. Zželelo se nám kluků, které by nepustili dovnitř a loajálně jsme s nimi zůstali venku. Dovnitř šel pouze Sloboda s 666 zkusit nějaké svoje finty, ale každý kdo někdy balil baby, když byl pořádně pod parou, tak ví, že je to sakra fuška. Tomu odpovídaly i úspěchy kluků.

Cestou z klubu byl vrchní bavič 666 alias Andrej a Sloboda mu zdatně sekundoval. Nejprve si 666 několikrát strčil hlavu do dvou fontán, kolem kterých jsme šli a zvedl prudce hlavu tak, aby gejzír vody vyletěl nad něj do výšky, tak jak to dělávají sexy ženy ve filmech. U McDonaldu, kde jsme doplňovali síly, se zase naštval na bratra, který mu snědl BigMac a křičel na něj přes celé náměstí, že ho chce zpátky.

Jak jsme tak šli na hlavní nádraží na noční rozjezd, potkávali jsme spoustu policejních aut, které kroužily kolem. Asi se na stanici doslechli, že je haxballový sraz, který je zřejmě brán jako riziková událost. Jinak si nedovedu vysvětlit těch, možná i 10 fízlkár, které jsme postupně míjeli.

Na hlaváku ve zhruba 2:30 ráno jsme zjistili, že rozjezd jede až za půl hodiny a rychlejší to bude pěšky. Vyrazili jsme tedy ke mně domů. Nedaleko od nádraží se Andrej rozhodl, že je mu teplo a tak si sundal tričko. Tou dobou už byl navíc i bez bot a v ponožkách mnohdy kráčel prostředkem silnice. Po krátkém hecování odložil Andrej i kalhoty a procházel se tak jen v trenkách po jedné z těch větších, avšak v noci ne-tolik rušných silnic v Brně. Zdálo se ale, že i mít trenky na sobě je moc. Za křiku „Peeeter Sagan“ se Andrej chvílemi rozbíhal se staženým spodním prádlem a ukazoval světu to, co z vHerny viděla jen Aďka při hovoru na skypu.

Jak jsme tak šli ulicí, viděli jsme, že proti nám jede auto a zazněla památná věta „Andrej, ide auto, na čo máš trenky na sebe?“ 666 je tedy okamžitě stáhl dolů a opět zaznělo ono magické „Peeeter Sagan“ a rozběhl se mu naproti. Až teprve zblízka bylo vidět, že vůz patří městské policii. Ale jako již několik hlídek, které kolem nás projely, i tato naštěstí pokračovala dál… Docela by mě zajímalo, jak by to probíhalo, kdyby zastavili.

Když už jsme se blížili domů, popadl Sloboda popelnici a několik desítek metrů ji za sebou táhl, aby ji postavil před náhodný vchod. Andrej zase cestou našel cizí boty, které vyzkoušel, ale byly mu malé, takže je po pár metrech zase zakopl pryč.

Doma Andrej po dolehnutí na postel propadl skrz prkna až na zem a tak ji chtěl gentlemansky přenechat Cabovi. Pak se šlo na kutě.

Další den po nějakých pěti hodinách spánku jsme si ráno pustili pár Hlášek z TeamSpeaku a Slobodovi jsem trochu zpestřil kocovinu a rozšířil hudební obzory MC Radkou a 666 dal pár rad Cabovi ohledně avatarů. Borci se poté rozjeli do svých domovů.

Sraz se tedy dá označit jako povedený a zatím nejzábavnější z těch, co doposud byly. Jestli vás pobavilo jen o tom číst, a prohlídnout fotky a videa, nevím. Ale naživo to bylo rozhodně lepší, tak snad příště dorazíte i vy. :P

P.S. Článek neposílejte Slobodovej frajerke. Ta si myslí, že byl celou dobu doma.

 

 

Odkazy:

Článek o srazu z 19.10. 2013 i s videem

Článek o srazu z 1.2. 2014 i s videem

Článek o srazech obecně v PowerShotu č.2 (stránky 4-8)

 Oficiální facebook české a slovenské haxballové komunity 

 Odkaz na video se mnou ze zimního srazu "Hej to sem zkusil" 

 Odkaz na video s Horizontem ze zimního srazu 

Video 1 video 2 a video 3 z prvního srazu červenec 2013

 

 

 

 

 

Diskusní téma: Haxballový sraz 12.7. 2014, Brno

GOL SRAZU

Datum: 17.07.2014 | Vložil: Smikoslav

6:15

:o

Datum: 17.07.2014 | Vložil: Wata

Už se Párkos naučil chytat? 8)

:D

Datum: 16.07.2014 | Vložil: Snoopy

Příště jedu 100% už :D a teprv bude prdel :D

Přidat nový příspěvek