INTERVIEW: Rosťa na odchodu z Oilers

29.06.2015 03:54
Rosťičkův odchod z Oilers do Srdcařů byl nejsledovanějším transferem v rámci 3v3 během nedávného přestupového okna. Následují dva rozhovory s hlavními aktéry tohoto dramatického rozkolu, které nám poodkryjí závoj tajemství a pomohou nahlédnout na celou situaci z jejich pohledu.
Jak je totiž známo, Bonaparte nesl Rosťův odchod dosti nelibě a nebyl to první konflikt těchto dvou kohoutů. Pár sezón zpátky si Rosťa dovolil domluvit zápas Bonymu za zády a málem byl vyhozen z týmu. 
O současné situaci nám něco pověděl stávající kapitán Oilers, Bonaparte.



Kdy ses dozvěděl o Rosťově touze přestoupit? Jaká byla tvá úvodní reakce?
 
Myslím, že mi to Rosťa oznámil v den, kdy suve vydal článek s přestupovým oknem, tedy někdy v pátek. Tak pochopitelně jsem nereagoval pozitivně. Při KEANOVě neaktivitě jsem s Rosťou počítal do brány pro PO, v posledních zápasech nám souhra vycházela a tímto přestupem mi naboural plány.
 
Když ti došlo, že je pevně rozhodnutý, pokoušel ses za něj najít náhradu?
 
Jo, napsal jsem Forsbimu, tak jako každou sezónu, že ho píšu do týmu. Prej odmítá. Jinak jsem nikoho nesháněl, takhle na rychlo se to ani nedá. Pořád mám v týmu KEANA, Romana nebo tam vleze CvRk.
 
Na tiskovce Oilers údajně zaznělo, že se s Rosťou nepočítá ani do budoucna. Má tímto přestupem dveře zpátky zavřené, i kdyby se po sezóně chtěl vrátit a vy stále neměli náhradu?
 
Nevím, pořád si neumím vysvětlit logiku jeho rozhodnutí. I kdyby vystřílel postup Srdcařům, tak přijde mezisezónní pauza, kde se nehraje, načež začne nová sezóna a jsme tam, kde jsme byli. Takhle jen zbytečně oslabil svůj tým před PO a těžko budu brat zpátky hráče, který mi to může udělat i v další sezóně dvě kola před PO.
 
V této sezóně už na Srdcaře v poháru nenarazíte, ale co třeba v přátelácích? Dáte mu jeho zradu sežrat?
 
Jestli myslíš, že budu spamovat DRAMOvi Skype s výzvama k přáteláku, tak to opravdu ne.
 
A kdyby jediný tým, co by byl online, byli Srdcaři s Rosťou v sestavě?
 
Tak s něma zahrajem
 
Ok, chtěl bys Rosťovi prostřednictvím tohoto FB něco vzkázat?
 
Jestli nedá večer Heroesy cca v 10.

Takže budete dál kámoši?
 
Ne, zničil mi život!
 


Následuje rozhovor s Rosťou. U některých odpovědí se dosti cukal. Párkrát odpověděl nadvakrát, jednou mimo záznam a poté přidal diplomatickou odpověď pro veřejnost. Z jeho slov bylo patrné, že si nechce případnou nepovedenou reakcí definitivně zavřít zadní vrátka zpátky do Oilers a evidentně doufá, že Bonaparte kompletně nespálil most, po kterém Rostíček odkráčel do druhé ligy.

 

Rosťo, tvůj odchod z Oilers byl jako blesk z čistého nebe. Proč se hráč, který by mohl hrát o titul v Extralize, rozhodne těsně před Play off převléci dres a zkusit si prales v týmu Srdcařů?
 
První důvod byl, že jsem chtěl hrát útok, což jsem posledních pár zápasů v Oilers nehrál, zároveň druhej důvod byl, že mi to v útoku v Oilers nešlo, proto jsem se rozhodl, že to zkusím v 2. lize se dostat do formy.

Tým Oilers po tvém přechodu z útoku do brány začal podávat jistější výkony, zvládnou souboj o titul i bez tebe v kádru?

(Rosťa něco poví mimo záznam, ale pak diplomaticky odpoví) V ZČ skončí tak 3., v PO se semknou a titul můžou vyhrát. 

Co říkáš na výsledek s Golden Teamem po tvém odchodu?
Neviděl jsem zápas.

Naše zdroje tvrdí, žes zápas viděl, skutečně se k tomu nevyjádříš?
(Chvíli mlčí a pak odpoví) Bez komentáře.

Dobře, řekněme, žes zápas "neviděl". Pro tvou informaci to skončilo 0:0, není v tobě alespoň ždibet škodolibé radosti, že jsou bez tebe zatím minimálně poloviční.
(hluboké zamyšlení) Ne, měli to těžké, hráli s lagujícím Zembem a v bráně měli útočníka. (říká o zápasu, který neviděl)
 
Bony prohlásil, že si nedokáže představit, že by ses měl někdy vrátit do Oilers. Ty se k tomu stavíš jak? Byl to minule tvůj poslední zápas za Oilers v kariéře?
Já Bonymu psal, že po sezóně si napíšem co a jak, zatím jsem domluven do konce sezóny v Srdcařích, potom napíšu Bonymu a uvidí se jak k tomu postaví. Já osobně bych se klidně vrátil, pokud on bude jiného názoru, tak jsem v Oilers skončil.

Plán tedy je, dohrát v Srdcařích sezónu a pak se uvidí?
Ano, ví to oba dva kapitáni.

A pokud by se ti dařilo, střílel bys v průměru 2 góly za zápas a Srdcaři by postoupili, jak velká je šance, že bys zůstal v týmu?
To se zatím nedá říct, prvně bych se musel podívat na to, jak hraje celý náš tým a jak to tam funguje. Srdcaři i bez posil jsou 3. v 2. lize, takže tým mají dost kvalitní, po sezóně se budu rozhodovat co dále.
 
Proč zrovna Srdcaři? Mám zprávy, že ve hře o tvůj přestup byla i taková jména jako Pecík nebo Cabaye.
Já jsem ani nevěděl, že je přestupové období. Napsal mi kapitán Srdcařů a tak jsem zvážil pro a proti. Nakonec jsem měl více nabídek, jak z 1. ligy, tak z 2. ligy, ale s Dramem se známe už delší dobu a přivedl i Pepu, se kterým jsem si chtěl zahrát.

Je pravda, že kvůli tvému příchodu chtěl skončit v týmu Ravenheart?
Informace o Ravenovi nebudu vynášet z kabiny :) .

Máš nějaká slova závěrem, co bys rád pronesl?
Strider odchází od Slonů ve 4v4 týmu. :(

To ty ale prý taky.
To se zatím neví . (šibalsky se usmívá)
 
Během sezóny z týmu utekl Danny a lama.sk, teď jste na odchodu ty se Striderem. Co se stalo? Pocítili jste Pecíkovu pověstnou šikanu?
Tak Pecík má určenou "čtveřici", ve které chce odehrát všechny zápasy a podle toho, kdo chybí, tak se ho snaží nahradit a já a někteří hráči jsme to bohužel neunesli.

 

Rosťovu odchodu spousta lidí do poslední chvíle nevěřila, což dokazuje i graf hlasování v otázce kam zamíří.

Z vyjádření obou aktéru tedy vyplývá, že Bony viděl, že je Rosťa týmu platnější vzadu než vepředu, a tak ho tam chtěl stavět a Rosťa obětoval šanci na titul jen, aby si zahrál na postu, který ho to baví víc, přestože mu poslední dobou tolik nešel. V Oilers v útoku měl totiž daleko bídnější bodovou bilanci, než když nastoupil v bráně a navíc větší hráčskou konkurenci.