I vy Srdcaři? aneb kudla v Rosťových zádech

18.12.2015 00:29

Pár dní zpátky se objevil na zdi cshaxball.com Rosťův status, který alespoň částečně zaujal každého, kdo o něj byť jen okem zavadil. Znění bylo následující:
 

Rosťův status

Co se děje? Rosťa začal Landovatět? Ptal se každý. Bude se opakovat kauza Hraničář? (Tehdy Rosťa zmizel ze scény, ale nemálo dní na to se objevil záhadný talent Hraničář) Pár lidí tušilo o co jde, pár vyvolených to přímo vědělo, ale zbytek tápal. Každý den si Rosťu přídaval někdo na skypu a ptali se ho, co se stalo, a tak mě, jakožto renomovaného žurnalistu, požádal, abych uvěřejnil jeho vyjádření. Jednoduché Ctrl+C a Ctrl+V, konec příběhu.
Mně ale toto prohlášení přišlo a) prakticky nečitelné stylem jakým je napsáno, b) šíleně dlouhé, c) chyběly mezery, které potřebovaly doplnit. 

Proto jsem se rozhodl při vši stručnosti sepsat krátký článek na toto téma.
Byl bych ale sketa, kdybych slib Rosťovi nesplnil, a proto tady máte jeho vyjádření tak, jak ho sám napsal.

 

Komu by to nestačilo a zajímala by ho hloubka této TeamSpeakové telenovely, račte dál. Mějte ale na paměti, že vás čeká čistá haxballová bulvární žumpa.

 

Nejprve ale pro vaši orientaci, jak to bylo v týmech, o kterých bude převážně řeč (pokud jsou písmena moc malá, vemte si lupu):

Takto to více-méně bylo okolím vnímáno. Pupek chtěl do TCHO, ale ten tým se měl rozpadnout. Jak říkal Rosťa, jednoho prosincového dne přišel na TS a zjistil, že Dramo, Pupek a Martyk hrajou přáteláky (Dramo prý později popřel, že by s nimi trénoval). Rosťa to chápal tak, že Martyk přestupuje k Srdcařům a dál se o to nezajímal. Už v té době se ale tito dříve Rosťovi kamarádi bavili s Havířovským rodákem míň. Proč? k tomu se dostaneme.

Najednou se ale Rosťa měl údajně dozvědět, že Pupek bude kapitán TCHOřů a Dramo odchází ze Srdcařů a tým přenechá Abdemu.
Rosťu napadlo, že by tým převzal sám - obepsal Mária se Striderem a chtěl utvořit nové jádro mančaftu. To mu ale Dramo s Pupkem rezolutně zamítli.

Dramo obvinil Rosťu z toho, že za jeho zády krade Srdcaře a že prý tvrdil, že faktickým kapitánem byl vždy on. Toto Rosťa popřel s odůvodněním, že tým chtěl přebrat až v momentě, kdy se Pupek s Dramem rozhodli odejít pryč a že rozhodně nikdy neprohlásil, že by byl Dramo jeho loutka.

Jako další z důvodů měl Dramo uvést to, že někdo, a vypadalo to na Rosťu, chodí po TS a rozhlašuje, že Crawford bude ze Srdcařů vyhozen. Rosťa toto nařčení důrazně odmítá. Vrabci na střeše si štěbetali, že Crawfordův konec byl zapříčiněn vlivem zákulisních her Pupka, který vyvíjel tlak na Drama, aby tohoto gólmana vykopnul. Crawford nakonec odchází do Jokeritu (nebo si založí Blackhawks, kdo ví).

A teď možná ta hlavní příčina - hráči Srdcařů tvrdili, že se Rosťa změnil. Jak změnil? zarazilo Rosťu. Na Novinkách.cz jsem jednou četl, že když vám někdo řekne, že jste se změnil, nikdy není myšleno k lepšímu. A to se potvrdilo i zde.

 

Podle našich informací měla jeho změna v chování spočívat v tom, o čem jsme již v minulosti psali. Kdykoliv je Rosťa na TeamSpeaku v přítomnosti nějaké slečny, začne si, lidově řečeno, honit triko. Ale nejenom to, on se snaží urazit, zesměšnit, ponížit nebo pomluvit všechny zástupce mužské kategorie, kteří mu přijdou pod ruku, zřejmě aby ze sebe udělal alfa samce. Ano, zní to směšně, ale skutečně jste se občas v jeho přítomnosti cítili jako při prezidentské debatě s méně vtipným dvojčetem Miloše Zemana, co se vás pokouší za každou cenu shodit. Spíš než recept na sbalení holky, je to ale cesta k tomu, stát se vyhejtovaným vyvrhelem a pohár trpělivosti s tímto pubescentním chováním lidem v Rosťově okolí prý časem přetekl. Je pravda, že pokud prý dojde k zákazu waterboardingu, má americká armáda v plánu vyzkoušet pobyt s Rosťou a nějakou atraktivní dívkou na TS channelu jako alternativu pro vězení v Guantanámu.

Rosťa spekuloval, zdali to náhodou nebylo i z toho důvodu, že měl během Counter Striku roztržku se suvem, jenž s ním už poté nechtěl hrávat a jestli celé toto spiknutí proti jeho osobě nemá na svědomí právě admin webu, který má v zadku permanentně strčenou hlavu Pupka. I to mohl být ten důvod.

Rosťa každopádně byl odejmut ze skupiny Srdcařů na TS a chtěl celou situaci ještě probrat s Dramem, ten to však měl odmítnout. Nakonec Srdcaře povede Mário a ten chtěl Rosťu vzít do týmu, kdyby býval neskončil. Pupek s Dramem a Martykem by měli prý zakotvit v FA Bakule, což netuším, jak bude personálně možné a kam půjdou hráči, co v Bakule končí. A to by mělo být plus-mínus všechno.

Pokud jste se očima doklopýtali až sem, určitě bych vám doporučil přešíst si Rosťovo prohlášení, abych nebyl nařčen z nějakých pomluv. Veškerá tvrzení v článku mám jako vždy ozdrojovaná a necucám si je z prstu.

Dál bych vám všem chtěl připomenout, že jsou vánoce, tak se k sobě chovejte jako lidi. :-) Použiju svůj oblíbený citát: „kontroverze, dohady a neverending flame, uvedomte si, chalani, že this is just a game”
No a nakonec ještě, na YouTube jsem objevil Pupkova bráchu, co hraje CS, ale podle přízvuku je asi někde z Prahy nebo od Pardubic. Poslechněte si sami. Tady máte pro porovnání Pupka jak je nasranej, dejte si to ale radši do sluchátek, abyste rozuměli, páč hudba je asi trochu víc nahlas, než by měla.
 

Jako bonus k článku přihazuju pár let starý meme komiks o tom, jak Rosťa cca 10 sezón zpátky ukončil kariéru po prohraném Play off.