Žumpa evropského haxballu

25.09.2014 20:11

Beneliga, ten název už jste slyšeli, ale někteří možná nevíte, co si pod ním představit. Jde o mezinárodní 3v3 soutěž ve které nastupují i zástupci československé komunity. Původ má zřejmě v oblasti Beneluxu, pokud nevíte kde to je, Ballome vám to ukáže na mapě. Nicméně zde je krátký příběh o událostech z tohoto týdne.

 

Asi se k vám dostalo, že český tým Deadly Sharks vybojoval titul již jedno kolo před koncem (Informovali vás o tom Zembo s Vackem v Hax News).

O druhé místo a jistý postup do Ligy Mistrů 3v3 (pokud nějaká bude) měli v posledním zápase svést přímý souboj týmy Hrflapmalalamfskilopi (zkráceně Hrflap) a českoslovenští  X Revolution, kteří na stříbrnou příčku ztráceli 2 body. Karty tedy byly rozdány jasně, výhra Revolucionářů by znamenala 2. místo, cokoliv jiného by tuto pozici zajistilo Hrflapu.

 vs  

Sestavy:

X Revolution: Sloboda – Marcelo + sevi

Hrflap: KROL – Lampz + Logitech

Našinci se ale na tento zápas zřejmě dobře připravili a o poločase, který hráli venku v Logitechově roomce hájili jednobrankový náskok 3:2. Do druhého halfu naskočili ve Sloboda’s room a po Lampzově chybě v čase 11:42 (hraje se 2x7 minut jako u nás) prohrávali již o dvě branky.
Logitech toto okomentoval:
 

Logitech: wtf?

Logitech: 3rd place now gg

Logitech: ..


Hráči Hrflapu museli otevřít obranu a minutu před koncem prohrávali 2:6 a zdálo se, že vše je rozhodnuto.

Když tu v čase 13:10

Logitech: lampz def

Lampz :))))): im deffing xd

Maяcelo*: :D:D

* Lampz :))))) was kicked

Kapitán Logitech neunesl vývoj zápasu, kicknul hráče s tím, že zavolá dalšího R2D2. Podle pravidel se smí střídat pouze po gólu, nebo během poločasu, jinak to lze jen, když hráči spadne net a 2 minuty nepřichází, nebo když toto střídání povolí soupeř. Ani jedna z vyjmenovaných situací nenastala.

Hráči X Revolution chtěli zápas dohrát, zbývala necelá minuta, ale Logitech hru pauzoval s tím, že dojde R2. Po chvíli ale odešel z roomky i Krol. V roomce tedy zůstal jen Logitech z Hrflapu a sevi, Danny, Marcelo a Sloboda z XR. Adminská práva měl Logitech, Sloboda a Danny. Bum. Následovala tato situace:

* SEWI was kicked

* Maяcelo* was banned

* Danny has left

Logitech: ?

Logitech: huh?

I přes toto divadélko bylo každému jasné, že Logitech zkrátka neunesl situaci. Vypadalo to, že je po všem a roomka se zavřela. Jaké překvapení pak bylo, když se na fóru objevilo, že X Revolution za stavu 6:2 opustil a zrušil room a Logitech žádá kontumaci, která mu byla uznána.

Poté, co Danny objasnil situaci, se výsledek změnil na 0:0, což ale pro jeho tým nic neřešilo.

Až v této chvíli se kluci z XR dozvěděli, že Logitech je admin Beneligy. Prohra 0-3 nadále svítí v zápisu výsledků a údajně měli hrát baráž o Ligu mistrů proti týmu, kde hraje hlavní admin Beneligy UKoriginal, který je prý s Logitechem jedna ruka. X Revolution zápas samozřejmě hrát odmítli a ligu opustili.

V haxballe sice nelze dokázat, jestli kickoval Sloboda, Danny nebo Logitech. Lampzův kick ale hráči Hrflapu přiznávají a Lampz říká, že ač mu jejich výhra nepřijde spravedlivá, tak zkrátka soupeř opustil room před koncem. Když mu napíšete, že soupeř room neopustil, ale byl pokickován a vybanován, odvětí, že podle něj Logitech nikoho nevybanoval. A když se zeptáte, proč by hráči XR za stavu 6:2 50 sekund před koncem banovali svoje hráče, neodpoví a po chvíli se odpojí.

Ačkoliv myslím, že pokud by se Liga mistrů 3v3 uskutečnila, tak by do ní vzali spíše X Revolition než Hrflap (pokud by jejími adminy nebyli Logitech nebo UKoriginal), stejně je smutné, že někdo klesne tak hluboko kvůli druhému místu v tabulce a ještě smutnější je, že mu to projde v jedné z nejznámějších haxballových lig v Evropě.

 

Odkazy:
Replay prvního poločasu

Replay druhého poločasu

Web Beneligy

P.S. Před malou chvíli „dohráli” hráči Deadly Sharks finále poháru proti Hrflapu. V čase 6:57, 3 sekundy před koncem poločasu za stavu 3:0 pro DS se jim odpojil jeden soupeř, DS to komentovali ve stylu „a sakra, jsme v pasti”. Replay ZDE.

Taky prý kolují fámy, že Logitech je ženského pohlaví, dokud nebudu mít na stole potvrzení od doktora, odmítám kvůli tomu přepisovat koncovky vět v celém článku.